donderdag 29 oktober 2015

Apps in de gymzaal: Motion shot

Met mijn collega Eveline (@evelineangenein) ben ik aan het brainstormen over één van de komende projecten in het Groene Lyceum. Een onderdeel is het maken van een stop-motionfilmpje. Eveline is snel enthousiast en begint over wat er allemaal nog meer mogelijk is. De term 'burst-motion' komt langs in haar spraakwaterval. 'Sorry, wat?' Als ze me uitlegt wat het is, zie ik ook wel mogelijkheden voor tijdens de les sport&bewegen. Even zoeken levert de app Motion shot op.

De belangrijkste functie van Motion shot is het genereren van een burst-motion, een plaatje die bestaat uit meerdere, samengevoegde opnamen van een beweging. Ik heb de app uitgeprobeerd bij leerlingen die een handstand-overslag springen. Dat leverde deze foto op, gaaf toch?


De werking is echt supersimpel. De enige instelling die je kunt veranderen is het opnameformaat, waarbij je kunt kiezen tussen HD(1280x720) en VGA(640x480). Je neemt steeds maximaal 8 seconden film op, waar de app dan snel een samengestelde afbeelding van maakt. Je kunt daarna nog twee zaken aanpassen (zie onderstaande foto). Bij (1) kun je het aantal foto's aanpassen die voor de uiteindelijke afbeelding worden gebruikt, bij (2) kun je nog kiezen uit een aantal bewerkingsopties.


Bij de volgende foto is er bijvoorbeeld gekozen voor iets minder afbeeldingen en een soort fade in effect. Als je tevreden bent met het resultaat kies je bewaar, de foto wordt dan automatisch opgeslagen in je fotorol. 



Toepassingen voor in en om de les?

  • Vooral te gebruiken bij technische onderdelen. Je vangt op deze manier heel mooi een hele techniek in één beeld. Maar wie weet maak je er ook wel gave sfeerbeelden mee van een gymzaal in bedrijf! :)
  • Om feedback te geven zou ik zelf sneller voor een app als Huddle kiezen, waarbij je meer mogelijkheden hebt (slow motion, vooruit, terug, vergelijken).
  • Ik kan me wel een opdracht voorstellen als: maak een burst-motion waarbij je laat zien wat je geleerd hebt. 
  • In aanvulling op die laatste: Leerlingen kunnen aan de hand van zo'n foto i.c.m. een beoordelingskader goed vertellen wat ze geleerd hebben, of wat ze nog zouden kunnen leren. 
  • Gebruiken voor het nabespreken van een les. Wat valt de leerlingen op in zo'n foto? Weten ze de belangrijkste aandachtspunten eruit te halen? Welke tip zouden ze deze leerling geven? 
  • Je kunt op een gave manier leren zichtbaar maken. Stel dat je met iets als een sportfolio werkt, kan een leerling deze foto daar mooi in opnemen. 

Ideeën? Als je nog een geweldig idee hebt m.b.t. deze tool (voor in de gymzaal of daar buiten), laat het alsjeblieft achter in de opmerkingen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten