maandag 12 oktober 2015

iPhone screencast

Met de sectie Sport & Bewegen op onze school gaan we aan de gang met iPads in de gymzaal. Top! Dat geeft enorm veel mogelijkheden (inzichtelijk maken verwachtingen, beeldfeedback, organisatorische dingetjes, ...) om beter les te geven. Voor al die mogelijkheden bestaan er natuurlijk ook weer allerlei apps. Zo op het eerste Google-oog bestaat er alleen geen site of blog waarin die mogelijkheden uitgebreid besproken worden. Veel beter dan bijvoorbeeld hier wordt het niet. Dat lijkt me een mooie toevoeging voor mijn eigen blog. Leuk om wat wij aan apps tegenkomen hier te bespreken en uit te leggen. Zo hebben anderen er hopelijk ook wat aan!

Maar... hoe laat je eigenlijk zien hoe een app werkt? Een screencast zou daar erg geschikt voor zijn.
De eerste suggestie die ik vond was om een digitale camera boven je iPhone of iPad te monteren en zo een opname te maken. Dan begin ik er niet eens aan. Gelukkig blijkt het veel gemakkelijker te kunnen. Vanaf iOS 8 is het mogelijk om via je Mac een screencast te maken van je iPhone. Dat werkt als volgt.

1. Sluit je iPhone via usb aan op je Mac

2. Open QuickTime Player

3. Start filmopname4. Selecteer bij camera je iPhone


5. Voilà, met Quicktime kun je een opname maken van je iPhonescherm.

Wel een flink nadeel ten opzichte van de opstelling met een digitale camera boven je iPhone: je kunt niet zien wat je met je vingers op het scherm doet. Je ziet in een screencast alleen de reactie. Iemand die daar een oplossing voor heeft? Dat het scherm oplicht op de plek waar je het aanraakt o.i.d.?

Anyway. Voor de mensen die liever een filmpje kijken, ik heb er ook maar een screencast van gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten